Container webshop

Bel (026) 326 62 00

Afvalrecycling

Afvalrecycling maakt een mooie ontwikkeling door. Steeds meer bedrijven zetten zich in voor het nieuwe fenomeen: de circulaire economie. In een circulaire economie bestaat geen afval en worden grondstoffen steeds opnieuw gebruikt. Voor Van Dalen Groep is dit allesbehalve nieuw. Als familiebedrijf staan we al 60 jaar voor de waarden en principes van een schoon milieu en duurzaamheid.

Afvalrecycling

Circulaire economie

Vanuit de breed gedragen maatschappelijke verantwoordelijkheid stellen we milieuvriendelijk recyclen elke dag weer voorop. En dat blijkt ook duidelijk uit onze werkwijze. Met ons moderne sorteerstation selecteren we materialen op basis van hergebruik. Zo kunnen we, natuurlijk geheel binnen de regelgeving, de afvoer naar de stortplaatsen en verbrandingsoven tot een minimum beperken.

Waarom wij recyclen zo belangrijk vinden

Milieuvriendelijk recyclen wordt met de dag belangrijker. Afval is zelfs waardevol. Het bevat vele materialen die opnieuw gebruikt kunnen worden. Ook kunnen grondstoffen bespaard worden. Denk hierbij aan bomen voor papier en aardolie voor plastic. Overigens zorgt recyclen voor minder broeikasgassen dan het verbranden van afval. Dit zijn maar een paar van de vele redenen om te recyclen. Door afval zo goed mogelijk te scheiden, kunnen we een maximale bijdrage leveren aan de circulaire economie. Weet je even niet tot welke afvalsoort je afval hoort? Zoek het dan op in de Afvalscheidingswijzer.

Duurzaamheid

Als partner richt Van Dalen Groep zich op het maximaliseren van teruggave van materialen in de keten, waardoor er besparingen worden gerealiseerd. Het bedrijf bevordert een cultuurverandering waarin circulair denken centraal staat. Van Dalen Groep gaat niet alleen voor het opstellen van een plan, maar voert het ook daadwerkelijk uit en monitort het resultaat met een gebruiksvriendelijk KPI-dashboard.

Ontstoppingsdienst
Wat is afvalrecycling?

Afvalrecycling is het proces waarbij afval wordt verwerkt tot grondstoffen die opnieuw kunnen worden gebruikt. Hierdoor kunnen we materialen besparen en het milieu beschermen.

Hoe werkt afvalrecycling?

Afvalrecycling werkt door het sorteren en scheiden van verschillende soorten afval. Het afval wordt vervolgens gereinigd, vermalen en verwerkt tot nieuwe grondstoffen die opnieuw kunnen worden gebruikt.

Wat zijn de voordelen van afvalrecycling?

De voordelen van afvalrecycling zijn onder andere het besparen van grondstoffen, minder afval naar stortplaatsen en verbrandingsoven, vermindering van broeikasgassen en het beschermen van het milieu.

Containerservice

Van Dalen Groep biedt containerservice door heel Nederland. Alles wat te maken heeft met het verzamelen, opslaan, transporteren, scheiden en verwerken van afval behoort tot onze expertise.

Rolcontainers

Naast onze uitgebreide landelijke containerservice is er nóg een efficiënte manier om afval in te zamelen en af te voeren: de mobiele rolcontainer.

Milieustraat

In onze milieustraat kan iedereen op een verantwoorde wijze afval scheiden. Bij onze hoofdvestiging in Huissen hebben we de beschikking over een volwaardige milieustraat.

Afvalrecycling

Afvalrecycling maakt een mooie ontwikkeling door. Steeds meer bedrijven zetten zich in voor het nieuwe fenomeen: de circulaire economie.

Afvalmanagement

Duurzaam leven en ondernemen lijkt een hele opgave. Maar voor elk soort afval is een economisch en milieukundig verantwoorde oplossing te vinden.

Van Dalen Infra & Milieu B.V. | Onderdeel van de Van Dalen Groep B.V. bedrijven