Container webshop

Bel (026) 326 62 00

Afvalrecycling

Afvalrecycling maakt een mooie ontwikkeling door. Steeds meer bedrijven zetten zich in voor het nieuwe fenomeen: de circulaire economie. In een circulaire economie bestaat geen afval en worden grondstoffen steeds opnieuw gebruikt. Voor Van Dalen is dit allesbehalve nieuw. Als familiebedrijf staan we al 60 jaar voor de waarden en principes van een schoon milieu en duurzaamheid.

Circulaire economie

Vanuit de breed gedragen maatschappelijke verantwoordelijkheid stellen we milieuvriendelijk recyclen elke dag weer voorop. En dat blijkt ook duidelijk uit onze werkwijze. Met ons moderne sorteerstation selecteren we materialen op basis van hergebruik. Zo kunnen we, natuurlijk geheel binnen de regelgeving, de afvoer naar de stortplaatsen en verbrandingsoven tot een minimum beperken.

Waarom recyclen?

Milieuvriendelijk recyclen wordt met de dag belangrijker. Afval is zelfs waardevol. Het bevat vele materialen die opnieuw gebruikt kunnen worden. Ook kunnen grondstoffen bespaard worden. Denk hierbij aan bomen voor papier en aardolie voor plastic. Overigens zorgt recyclen voor minder broeikasgassen dan het verbranden van afval. Dit zijn maar een paar van de vele redenen om te recyclen. Door afval zo goed mogelijk te scheiden, kunnen we een maximale bijdrage leveren aan de circulaire economie. Weet je even niet tot welke afvalsoort je afval hoort? Zoek het dan op in de Afvalscheidingswijzer.

 

Van Dalen Infra & Milieu B.V. | Onderdeel van de Van Dalen Groep B.V. bedrijven