Container webshop

Bel (026) 326 62 00

Milieustraat

In onze milieustraat kan iedereen op een verantwoorde wijze afval scheiden. Bij onze hoofdvestiging in Huissen hebben we de beschikking over een volwaardige milieustraat.

 

Contact Van Dalen

Milieustraat voor particulieren en bedrijven

Particulieren en bedrijven kunnen hier hun afval brengen. We hebben gescheiden containers voor de meeste gangbare afvalstromen, zoals bouw- en sloopafval, schoon puin, groen- en tuinafval, huisvuil, glas, papier, hout, kunststof, textiel of chemisch afval. Gaat het om klein chemisch afval (KCA)? Dan kan dit gratis worden afgeleverd.

Afval verwerking op verantwoorde wijze

In onze milieustraat zorgen we voor een verantwoorde afvalverwerking. Bij Van Dalen Groep zetten we ons maximaal in om materialen zo veel mogelijk gescheiden in te zamelen om deze vervolgens te bewerken en terug te brengen als grondstof. Door alle materialen zoveel mogelijk te scheiden, is het mogelijk om het afval veilig en op de meest duurzame wijze te verwerken of kan het worden hergebruikt.

Openingstijden milieustraat Van Dalen Groep in Huissen

Onze milieustraat is gevestigd op Veilingweg 8 in Huissen. De milieustraat is van maandag t/m vrijdag geopend van 07:00 uur tot 17:30 uur en op zaterdag van 07:00 uur tot 13:00 uur. Zien wij u binnenkort? Samen kunnen we zorgen voor een schone leefomgeving.

De duurzame voordelen van een milieustraat

De milieustraat biedt een aantal duurzame voordelen:

Grondstof herwinning: door het scheiden van afval op de milieustraat, kunnen waardevolle grondstoffen worden gerecycled en opnieuw worden gebruikt.

Energiebesparing: door het hergebruik van grondstoffen en het recycling van afval, wordt veel energie bespaard ten opzichte van de productie van nieuwe producten.

Vermindering afvalberg: door afval te scheiden en te recyclen, wordt de hoeveelheid afval die op de stortplaatsen terecht komt verminderd, waardoor de hoeveelheid afvalbergen vermindert.

Verbetering milieu: door het verminderen van afvalbergen, wordt het milieu beter beschermd. Daarnaast levert recycling bijdragen aan de vermindering van CO2-uitstoot en verbetering van de luchtkwaliteit.

Bijdrage aan lokale economie: door het recyclen van afval, worden arbeidsplaatsen gecreëerd en wordt bijgedragen aan de lokale economie.

Afvalrecycling
Wat mag ik allemaal afleveren bij een milieustraat?

U kunt er afvalstoffen afleveren zoals huisraad, bouw- en sloopafval, grofvuil, tuinafval, elektrische apparaten en verpakkingsmaterialen.

Moet ik hiervoor betalen?

Ja, u betaalt voor het afleveren van afval op een milieustraat. De kosten variëren per afvalsoort.

Moet ik mijn afval sorteren?

Ja, in onze milieustraat wordt verwacht dat het afval gesorteerd wordt in de juiste categorieën.

Zijn er speciale tijden waarop ik mijn afval af kan leveren?

Ja, er zijn specifieke openingstijden voor een milieustraat. De milieustraat is van maandag t/m vrijdag geopend van 07.00 uur tot 17.30 uur en op zaterdag van 7.00 uur tot 13.00 uur.

Kan ik ook grotere afvalstoffen afleveren op een milieustraat?

Ja, er zijn speciale afdelingen voor grotere afvalstoffen zoals huisraad, meubels en bouw- en sloopafval.

Van Dalen Infra & Milieu B.V. | Onderdeel van de Van Dalen Groep B.V. bedrijven