Container webshop

Bel (026) 326 62 00

Bodemsanering

 

Wie in Nederland iets wil bouwen of aanleggen, kan niet zomaar met zijn spa de grond in. Eerst moet vaststaan dat die grond schoon genoeg is, en dat is op veel plaatsen niet het geval. Dan is het tijd voor experts, want het verantwoord saneren van grond is een vak apart. De verschillende soorten verontreiniging gaan allemaal gepaard met hun eigen procedures en moeten ook op hun eigen wijze worden gemeld, onderzocht en behandeld.

 

Wat is sanering?

Onder sanering verstaan we het op orde stellen of ook wel het reorganiseren van iets. Van Dalen Groep doet dit ook met stukken grond. De verschillende soorten verontreiniging gaan allemaal gepaard met hun eigen procedures en moeten ook op hun eigen wijze worden gemeld, onderzocht en behandeld. 

Vervuilde grond saneren

Daarbij spelen vele factoren een rol: waar bevindt zich bijvoorbeeld de vervuiling, hoe ernstig is de vervuiling, welke functie heeft de vervuilde bodem? Praten we over landbouwgrond, een industrieterrein, een woonomgeving? Het zijn zomaar een paar criteria. De ene verontreiniging is de andere niet en dat maakt het vaak lastig om per geval bij de ideale oplossing uit te komen.

Projecten
Reiniging | Van Dalen

Waarom kiezen voor Van Dalen Groep?

Van Dalen Groep is een gerenommeerde en betrouwbare dienstverlener op het gebied van bodemsanering. We beschikken over ruime ervaring en deskundigheid op dit vakgebied en kunnen daarom efficiënt en effectief vervuilde grond saneren. Onze medewerkers zijn grondig opgeleid en voldoen aan alle (strenge) kwaliteitseisen die in Nederland aan bodemsanering worden gesteld. We regisseren de werkzaamheden en zorgen voor erkende begeleiding gedurende het hele project, en kunnen de bodem saneren in elke saneringsklasse.

Bij Van Dalen Groep kun je rekenen op een meedenkende en oplossingsgerichte aanpak. We denken graag mee met onze opdrachtgevers en bieden effectieve en rendabele oplossingen voor civiele vraagstukken, zowel in de voorfase als in de uitvoerende werkzaamheden. Bovendien werken we altijd duurzaam en milieubewust.

Meerjarig onderhoudsplan

Tijdens de bodemsanering staan de volgende aspecten centraal:

  • Advisering over bodemkwaliteit en (aanvullende) maatregelen
  • Regie over de uitvoering van de werkzaamheden
  • Erkende begeleiding gedurende het hele project
  • Inzet van ervaren en opgeleide medewerkers
  • Voldoen aan alle kwaliteitseisen voor bodemsanering

Bij het opstellen van een meerjarig onderhoudsplan stellen we in samenspraak met u de juiste prioriteiten en benodigde acties vast. Hierdoor kunt u er op vertrouwen dat uw objecten op een efficiënte en kosteneffectieve manier worden onderhouden. Wij houden rekening met uw wensen en budget en bieden u daarbij deskundig advies.

Veelgestelde vragen

Van Dalen Groep biedt oplossingen voor de sanering en het onderhoud van bodemverontreiniging. Hieronder vindt u een aantal veelgestelde vragen over onze diensten op dit gebied:

Wat is bodemsanering precies?

Bodemsanering is het verwijderen of afdekken van verontreinigingen in de bodem. Dit is nodig om de bodem weer veilig en geschikt te maken voor toekomstig gebruik.

Waarom is bodemsanering nodig?

Bodemsanering is noodzakelijk omdat verontreinigingen in de bodem kunnen leiden tot gezondheids- en milieuproblemen. Daarnaast kunnen verontreinigingen het gebruik van de bodem belemmeren.

Wat is een meerjarig onderhoudsplan?

Een meerjarig onderhoudsplan is een plan waarin staat beschreven hoe en wanneer onderhoud aan een verontreinigde locatie moet worden uitgevoerd om de verontreiniging onder controle te houden.

Waarom is een meerjarig onderhoudsplan belangrijk?

Een meerjarig onderhoudsplan is belangrijk omdat verontreinigingen in de bodem soms op lange termijn aanwezig blijven en regelmatig onderhoud vereisen. Door een meerjarig onderhoudsplan te hebben, kunt u ervoor zorgen dat de verontreiniging niet verergert en dat de bodem veilig en geschikt blijft voor toekomstig gebruik.

Hoe gaat Van Dalen Groep te werk bij bodemsanering en onderhoud?

Van Dalen Groep gaat zorgvuldig en volgens de wetgeving te werk bij bodemsanering en onderhoud. Wij analyseren eerst de verontreiniging en stellen vervolgens een plan op voor sanering en onderhoud. Tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden werken we samen met erkende specialisten en zorgen we voor een veilige en zorgvuldige uitvoering. Wij zorgen ervoor dat de bodem weer veilig en geschikt wordt gemaakt voor toekomstig gebruik.

Van Dalen Infra & Milieu B.V. | Onderdeel van de Van Dalen Groep B.V. bedrijven